Obraćanje hodočasnicima u ime branitelja Doma i Naroda na Jazovkci 22. lipnja 2022. g.

22nd Jun 2022 Vijesti

NE BOJTE SE!

Svake godine stojimo nad ovom jezovitom jamom. Ništa se ne mijenja. Samo se vodene bujice smjenjuju na ovom izvorištu neljudskosti, mržnje i divljaštva, ali ne uspijevaju isprati sramotnu nebrigu odgovornih vlasti RH o žrtvama jame Jazovke i svih Jazovka. Isto tako ne mogu te bujice ni skriti ni u zaborav odnijeti svete žrtve, premda su na vječnu tajnu računali zločinci, a njihovi sljednici na postupan zaborav. 

Moramo se sjetiti poruka s ove govornice i oltara. Opravdano je sada, govorilo se, s dolaskom slobode i demokracije očekivati novo proljeće vjere i nade. Valja utvrditi istinu i kazniti ubojice za zločinstva na Bleiburgu, Križnome putu, Jazovki, na znanim i još skrivenim Jazovkama, mnoštvenim stratištima i grobištima. Samo se tako mogu i moraju okončati nesloge u Hrvata i hrvatskih državljana, samo će tako započeti razdoblje sloge i napretka, jer do Jazovke dovlačene pa zvjerski ubijane i u Jamu bacane žrtve zaslužuju poštovanje, ime na grobnome kamenu, kao i počasnu istinu o svojoj strašnoj smrti. 

Morali bismo konačno zatvoriti tu stranicu povijesti, bez mržnje i želje za osvetom.

NE BOJTE SE!

Sve su to već rekli različiti govornici, propovjednici, mudri i pošteni Hrvati, produhovljeni prvaci, ali u mnoštvu hrvatskih lakovjernika, to jest naivaca. A gdje smo li sada nakon 30-ak godina od dolaska slobode i demokracije, od proljeća vjere i nade? Ali,

NE BOJTE SE!

Nije sve izgubljeno. Posijali smo sjeme svjetlosti, istine, nade. Sad o nama ovisi kakve ćemo plodove ubirati u budućnosti. Ovisi o našoj borbi za istinu, pravdu, dobrotu, napredak, skladan razvoj hrvatskoga naroda i državljana utemeljen na našim vrjednotama, obitelji, vjeri, kulturi te uljudbi. 

NE BOJTE SE!

Ako se postrojimo jedan pokraj drugoga, ubirat ćemo plodove vlastite pameti, rada, muke, trpljenja, a sve za opće dobro i na slavu Boga i Naroda. 

Dosta nam je jednoumlja i komunističke prakse. Dosta je podcjenjivanja Naroda i ignoriranja Njegove volje. Dosta nam je prilagođivanja propisa potrebama krupnoga kapitala i stranih kompanija, a za provizijske mrvice, dosta nam je pravosudne tiranije, ovrha, zapostavljanih obitelji i populacijskih manjkova. Ako vlasti kane hrvatsku sirotinju (svugdje cijenjene radnike) zamijeniti tuđim radnicima, još nesretnijim u vlastitim zemljama, sreće biti ne će. Zato moramo zaštititi naša prava na koja smo se pozivali u PROGLASIMA s Jazovke! 

Svi znamo da sljednici komunističkih silnika u suradnji i dosluhu s neoliberalima, sa zelenima, s grupama takozvane „antife“ – nemilosrdno gaze naša ljudska i narodna prava, godinama nam uskraćuju referendume, oglušuju se na naše opravdane zahtjeve, sudbenim te inim institucionalnim odlukama nastoje zatrti naše povijesno znakovlje, pjesme i pozdrave. 

UNATOČ SVEMU – NE BOJMO SE!

Postrojimo se! Okupimo sve inicijative i zahtjeve u hrvatsku pravu i pravednu moć!

Na djelu za dom!

Žarko Jerković